Weboldalunk a felhasználói élmény fokozására cookie-kat használ. Ön jóváhagyja ezek használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Halloween

Egy réééééééémesen jó buli - ünnepeljük együtt!

Az ősi kelta hagyományokra épülő ünnep lassan tért hódit Magyarországon is, egyre többen tartanak Halloween partikat itthon is. Gyermeked, vagy akár Te magad is előbb-utóbb érdekelt lehetsz egy ilyen buliban. Az ehhez való kiegészítőket, jelmezeket nálunk megtalálod: boszorkányjelmez, boszorkánykalap, csontváz ruha, tökjelmez, rém-maszk, vámpír fogsor, drakula jelmez, és sok egyéb rémes-véres kiegészítő mind csak arra vár, hogy....

Kezdődjön a rettegés!

Rendezés:

Ördög szett (fejpánt+maszk) - ÚJ

Cikkszám: jel137 - hoho-19385
1.890 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

3-5 évesre drakula, vámpír 3 részes jelmezruha - Halloween - ÚJ

Cikkszám: jel3 - 5122
3.890 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

Felnőtt méretű csontvázas jelmez, jelmezruha - Halloween - ÚJ

Cikkszám: jel55 - 0011
3.490 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

Felnőttre 3 részes bohóc jelmez (L-es méret) - ÚJ

Cikkszám: jel2 - inez-0333
8.990 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

Felnőttre 3 részes bohóc jelmez (M-es méret) - ÚJ

Cikkszám: jel2 - inez-1799
8.990 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

Nőm M-es fekete jelmezruha - Halloween

Cikkszám: jel26 - 1138
2.890 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

Műanyag vasvilla, ördög jelmezkiegészítő, 53 cm - Halloween - ÚJ

Cikkszám: jel216 - inez-0444
1.890 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

Műanyag kasza, halál, halloween jelmezkiegészítő, 44 cm - ÚJ

Cikkszám: jel216 - inez-0669
1.890 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

Fekete göndör hajú horror gumi álarc, maszk - Halloween - ÚJ

Cikkszám: jel127 - inez-5411
4.890 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

Gumi maszk, álarc - Michael Myers - Halloween - ÚJ

Cikkszám: jel109 - inez-5514
4.490 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

7-9 évesre véres zombi hercegnő ruha, horror jelmez - Halloween - ÚJ

Cikkszám: jel17 - 3256
5.990 Ft
Raktáron (rendelés után azonnal)

A Hallowen eredete

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep, amit a Mindenszentek katolikus ünnep előtti estén tartanak. Elsősorban az angolszász országokban tartják. Az ünnep 1840 körül került Észak-Amerikába, amikor sok elszegényedett ír földműves vándorolt ki Írországból, akik magukkal vitték az ősi kelta eredetű népszokásaikat és hitvilágukat is.

Hogyan ünneplik

Bolondozás, töklámpás faragás, jelmezes kéregetés, beöltözős partik, almahalászat - ezek a fő elemei ennek az ünnepnek. A mai halloween fesztivál legnépszerűbb elemei a boszorkányok, a kísértetek, fekete macskák, mitikus természetfeletti lények, tündérek, koboldok és egyéb rémségek seregei.

Érdekesség

Az amerikai ír telepesek az ősszel aratott tököt nem csak hallowen ünnepi kellékeként használták, hanem levágták a tök tetejét, eltávolították belőle a magokat, majd tejet, fűszereket és mézet öntöttek bele, amit forró hamun sütöttek meg, ma ezt tartják a hálaadás napján készített tradicionális tökpite eredetének.

Egy kis nyelvészet

A halloween elnevezés a nyugati germán óangol nyelv, a mai angol őséből származik. A »szent« jelentésű hālig melléknévből, illetve ennek a főnévi megfelelőjéből a hallow »szent, szent ember« jelentésű szóból. Az All-Hallows-Eve kifejezésből, ahol az utolsó szó az evening (»este«) szó régies változata. Az egész kifejezés a mindenszentek keresztény ünnep előtti éjszakát jelölte. A kifejezés 1556-ból maradt fenn először, és ennek terjedt el később a skót változata, a Hallowe’en, ugyanis a skót nyelvben az „eve” megfelelője az „even”, s ez rövidült „e'en”, illetve „een” alakká.

 

Magyar vonatkozás

Régebben a magyar társadalomban azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezték. A halottat tisztelet és félelem övezte, tehát el kellett látni a neki járó dolgokkal, de visszajárását meg kellett akadályozni. A keresztény mindenszentek ünnepének előestéjéhez és népi hagyományaihoz Magyarországon - a halloween divatjának megjelenésével - egy olyan ismeretlen kultúra szimbólumai társultak, amelyek részben a sajátos írországi keresztény hagyományokból nőttek ki, mint amilyen például Jack O'lantern, és a töklámpás legendája.

A magyar néphit szerint a mennyországban minden léleknek van egy égő gyertyája és ameddig az lángol, addig él az ember. A gyertya a megemlékezés szimbóluma, ami a nyugalmat, megbékélést jelképezi. A keresztény közösségek a november elsején megtartott mindenszenteken és a november másodikán megtartott halottak napján a szolid emlékezés gyertyáival és virágaival fényt hoznak az éjszakába a halottaknak.

Kellékek egy jó bulihoz

Boszorkányjelmez, bosziorr, boszorkánykalap, drakula jelmez, vámpír palást, tökjelmez, vagy a tv-műsorokból, mozifilmekből ismert rém-alakok mind-mind megtalálhatók nálunk. Chuky, AZ, Joker, Momo, Venom, vagy csak egy egyszerű rém-maszk: mindegyik jó választás egy szuper, fergeteges, réééééémesen jó partihoz.

Tehát: Rettegésre fel!

 

 

Az oldal tetejére